Tamanu Oil 100ml

Tamanu Oil 100ml

 Tamanu Oil 100ml
Views: 111 Κωδικός προϊόντος: VEGTAMA
Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο
0 Product(s) Sold
19.00€ Τιμή με φόρο: 19.00€
Ποσότητα: Στο καλάθι
Tamanu Oil
 
INCI Name: Calophyllum inophyllum seed oil, Tocopherol
 
Το λάδι Tamanu λαμβάνεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης των καρπών του ομώνυμου φυτού. Ευδοκιμεί στον ινδικό ωκεανό, στη Νοτιοανατολική Ασία και στη Γαλλική Πολυνησία. Είναι ένα πάρα πολύ πλούσιο και θρεπτικό λάδι. Περιέχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις λινολενικό και λινολεϊκό οξύ (που είναι πρόδρομες ενώσεις των Ω-3 και Ω-6 λιπαρών οξέων) βιταμίνες, τριτερπένια, στεροειδή κ.α. Τις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιπαρασιτικές του ιδιότητες τις οφείλει στην πλούσια περιεκτικότητα του σε κουμαρίνες. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα αντηλιακής προστασίας, after-sun, ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, επουλωτικά, αναπλαστικά, αντιρυτιδικά, κατά της ακμής, κατά της κυτταρίτιδας σε ποσοστό 5-20%. Σε προϊόντα μακιγιάζ σε ποσοστό 2-5%. Σε προϊόντα καθαρισμού (σαπούνια, σαμπουάν) σε ποσοστό 0,5-10%.