Άρκευθος αιθέριο έλαιο 10ml

Άρκευθος αιθέριο έλαιο 10ml

 Άρκευθος αιθέριο έλαιο 10ml
Views: 157 Κωδικός προϊόντος: ESSARKE
Διαθεσιμότητα: Ετοιμοπαράδοτο
0 Product(s) Sold
6.00€ Τιμή με φόρο: 6.00€
Ποσότητα: Στο καλάθι
'Αρκευθος αιθέριο έλαιο
 
INCI Name: Juniperus Communis Oil
 
Το αιθέριο έλαιο της αρκεύθου χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Είναι πολύ ισχυρό αντιμικροβιακό, αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες.  Χάρη στο φλαβονοειδές αμεντοφλαβόνη έχει πολύ ισχυρή δράση κατά ιών, όπως για παράδειγμα στον ιό του έρπητα. Η ρητίνη που περιέχει είναι ιδιαίτερα  ευεργετική για το δέρμα και έχει δράση κατά της ψωρίασης. Χρησιμοποιείται ως αναλγητικό σε στομαχόπονο, δυσπεψία, αρθρίτιδα και λοιμώξεις του ουροποιητικού. Μειώνει την κατακράτηση υγρών και βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος. Βοηθάει στον καθαρισμό και στο άνοιγμα των πόρων της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι να λειτουργήσει πιο αποδοτικά στην αποβολή των τοξινών, μειώνοντας αισθητά την ακμή. Βοηθάει στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας σε δέρμα και μαλλιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείται ως εντομοαπωθητικό. Συνδυάζεται πολύ καλά με τη μέντα, τον ευκάλυπτο, το λεμόνι, το κυπαρίσσι, τον κέδρο.